Hunedoara: VIDEO Vizitatorii cetăţii nu s-au speriat de ploaie (galerie FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele Arşinel a întâmpinat lătrând grupurile de turişti care au urcat astăzi la poalele monumentului istoric. 

În ciuda vremii mohorâte, zeci de oameni au venit astăzi să viziteze cetatea din Deva. Monumentul istoric reprezentativ pentru municipiu este în şantier în această perioadă, iar pentru că se lucrează la restaurarea lui, accesul în curtea fortificaţiei a fost interzis. „Aşteptăm să fie terminate lucrările, ca să putem vizita şi interiorul cetăţii. Eu am venit cu prietena mea, Alina, să privim panorama oraşului. Am văzut cum norii au acoperit cetatea şi ne-am zis să urcăm la ei”, spune Alexandru Micu, un adolescent din Deva.

Cetatea, „păzită” de un câine
 La fel de încântate de privelişte şi de "străjerul" cetăţii, Arşinel, un maidanez jucăuş, legat în lanţ în faţa unei cuşti, au fost şi câteva grupuri de maghiari. Au venit aici din Târgu-Mureş şi din Ungaria şi au făcut sute de fotografii.
Costul unui bilet la telecabină este de 10 lei, pentru urcare-coborâre, şi de 6 lei numai pentru coborâre sau numai pentru urcare. Elevii, studenţii şi pensionarii plătesc biletul la jumătate de preţ.  

Cei care nu vor să folosească telecabina pentru a ajunge la poalele cetăţii, pot urca la monumentul istoric pe o potecă şerpuită. Traseul poate fi parcurs la pas în 20 – 30 de minute. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite