Hunedoara: VIDEO Turcii traficanţi de migranţi au fost condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: VIDEO Turcii traficanţi de migranţi au fost condamnaţi
Hunedoara: VIDEO Turcii traficanţi de migranţi au fost condamnaţi

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au pronunţat sentinţa finală în dosarului grupului de traficanţi de transfugi turci, reţinuţi într-o cafenea din centrul Devei.

Citeşte şi:

Hunedoara: Tribunalul va da sentinţa pentru traficanţii de migranţi, capturaţi într-o cafenea din Deva

Din cele cinci persoane (doi turci şi trei români) cercetate pentru infracţiuni de crimă organizată, patru vor rămâne după gratii. Mehmet Kizilirmak a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituirea grupului de crimă organizată şi pentru trafic de migranţi. Îşi va ispăşi pedeapsa într-o închisoare din România, pentru ca ulterior să fie expulzat în Turcia. Fatih Bozkurt, celălalt turc arestat în luna mai a acestui an, la solicitarea DIICOT, va mai rămâne trei ani în detenţie, pentru trafic de migranţi.

Doi dintre românii implicaţi în reţeaua traficanţilor au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, iar un tânăr cercetat pentru transportarea a şase dintre migranţi turci până la frontiera de vest a ţării a fost achitat.

5.000 de euro, taxa de migrant
Potrivit rechizitoriului din acest dosar, liderul grupării infracţionale de crimă organizată locuieşte în Turcia şi nu a fost reţinut până în prezent. Membrii reţelei (români, turci şi maghiari) ţineau legătura cu el telefonic şi ştiau doar că se numeşte Ali. Migranţii plăteau grupării lui Ali sume de cel puţin 5.000 de euro pentru a fi ajutaţi să treacă ilegal în Occident, prin România.
Grupul traficanţilor a fost reţinut de ofiţerii de la "Crimă organizată" în luna mai la Deva, într-o cafenea din centrul municipiului. Cei cinci au fost prinşi în dimineaţa în care plănuiau trecerea ilegală peste frontiera de vest a ţării a unui grup de migranţi turci, pe care în noaptea precedentă nu reuşiseră să îi transporte decât până la Arad.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite