Urmărire ca-n filme pentru prinderea a trei hoţi - niciunul nu a ajuns pe mâna poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei tineri din municipiul Petroşani s-au apucat, în weekend, să ardă izolaţia mai multor cablurilor electrice. Hunedorenii vroiau să obţină cuprul din interior pentru a-l vinde la un centru de colectare a fierului vechi.

Totul s-a petrecut în cartierul Saşa din localitate. Un localnic a văzut focul şi a sunat la 112. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au găsit pe un teren viran mai multe resturi de cabluri care ardeau. La aproximativ o sută de metri se aflau cei trei tineri care, la vederea forţelor de ordine, s-au urcat într-o maşină şi au demarat în trombă.  După o urmărire pe mai multe străzi, autoturismul s-a oprit pe un drum impracticabil. De la volan a coborât un tânăr de 20 de ani, în timp ce ceilalţi doi tovarăşi ai săi au rupt-o la fugă pe dealurile din împrejurimi, scăpând de mâna poliţiştilor.

A fugit de acasă

,,În urma verificărilor, în interiorul autoturismul a fost găsit un acumulator auto şi mai mulţi conductori electrici din cupru, având izolaţia arsă. S-a stabilit, de asemenea, că autoturismul avea numerele de înmatriculare cu termenul de valabilitate expirat, iar cel care-l conducea nu posedă permis de conducere. Ulterior, acesta a dispărut de la domiciliu, sustrăgându-se urmăririi penale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu. 


Cercetările continuă

Autoturismul a fost ridicat şi  transportat la Sediul Poliţiei Municipiului Petroşani, pentru continuarea cercetărilor, însă până în prezent nu s-a stabilit locul de unde au fost sustraşi conductorii electrici din cupru. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis auto şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat. În ceea ce priveşte conductorii electrici din cupru cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, iar în funcţie de probele administrate se vor dispune măsurile legale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite