Urările în timp real au îngropat felicitări clasice: vezi aici cele mai utilizate sms-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un e-mail sau un sms, ambele scurte şi rapide. Acestea sunt felicitările anului 2011 folosite la greu în perioada oricărei sărbători. Clasicele vederi de carton şi-au găsit cu greu cumpărători, iar cele mai multe au rămas nevândute pe rafturile din magazine.

Numărul hunedorenilor care trimit celor dragi felicitări palpabile cu ocazia sărbătorilor pascale scade de la un an la altul.

Dacă în urmă cu ani buni librăriile, magazinele de cadouri şi oficiile poştale erau cele mai căutate locuri pentru găsirea ilustratei perfecte, acum situaţia e cu totul alta. „În 2008 am scos la vânzare circa o mie de felicitări. Anul acesta am avut doar câteva zeci şi nici acestea nu s-au vândut toate”, a declarat Irina Iordache, vânzătoare la un magazin de cadouri din Deva.

Singurii clienţi care încă mai spun „La Mulţi ani!” în mod tradiţional sunt hunedorenii de vârsta a treia şi firmele. Elena Ivan, 59 de ani, are nepoţii plecaţi în Italia. Pentru că pensia nu îi permite să le trimită un cadou, le-a cumpărat o vedere cu Deva. „Eu nu mă pricep la Internet aşa că le trimit o felicitare. Cel puţin vor ţine în mână acelaşi lucru pe care l-am ţinut şi eu”, a spus femeia.

SMS-uri amuzante

Podiumul ocupat cândva de clasicele felicitări aparţine acum e-mail-urilor şi sms-urilor. Printre mesajele online şi telefonice care circulă din greu în această perioadă printre hunedoreni se numără următoarele:

"16 iepuraşi...opt spionează...cinci sunt la somnic şi frumos visează...doi mai albiori dau cadou de sărbători...iar ultimul a citit „Un Nou Paşte fericit!”
Iepuroiul nu mai vine/Că nu prea se simte bine/A aflat din Parlament/Ca e CRIZĂ în buget.../Aşa că s-a îmbătat/Ca să nu fie CRIZAT.../PAŞTE FERICIT!"

"M-a contactat iepuraşul şi mi-a zis că eu o sa fiu cadoul tău de Paşte. Sunt puţin în dilemă! Ar trebui ca dimineaţă să ajung în grădina ta, dar parcă tu nu ai grădină… să vin pe balcon? Astept răspuns!"

"Mielul paşte fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să-ţi aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor în toate!"

"Mântuitorul a avut o cruce de lemn şi o inimă de aur. Azi, mulţi vrem cruci de aur şi inimi de lemn. Fie ca în clipa vestirii, într-un glas al Învierii Celui fără de moarte, să renască şi puterea noastră de a iubi şi a ierta. Paşte fericit!"

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite