În 2010, banii contribuabililor deveni vor fi investiţi în infrastructură: parcări, apă, canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2010 este anul investiţiilor în canalizare, în Hunedoara
2010 este anul investiţiilor în canalizare, în Hunedoara

Bugetul local al Devei pentru 2010 este similar cu cel de anul trecut, chiar şi pe timp de criză financiară. Primăria Deva are pe agendă investiţii în zonele Viile Noi şi Archia, unde se vor extinde reţele de apă şi canalizare ale oraşului.

Primăria Deva contează în acest an pe un buget similar cu cel de anul trecut, adică circa 160 de milioane de lei. La păstrarea nivelului de satisfacţie bugetară a contribuit în acest an creşterea cu 20 la sută a taxelor şi impozitelor locale, în condiţiile în care, din cauza şomajului fără precedent,  venitul provenit din cotele defalcate din impozitul pe venit au scăzut.  Potrivit viceprimarului Florin Oancea, programul de investiţii în Deva din acest an are un buget alocat de 40 de milioane de lei. Din aceştia, 5,5 milioane vor fi plătiţi pentru lucrări terminate în anul trecut, iar 6,5 milioane vor fi alocaţi pentru lucrări începute şi continuate în acest an cu accent pe finalizarea complexului „Aqualand”. Diferenţa de 28 de milioane de lei va fi folosită în acest an pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură.

Apă, canal, parcări

Cartierul Viile Noi va beneficia de extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canal pe străzile Cireşilor, Centuria, Stejarului, Pinului şi Dimitrie Cantemir. Acelaşi tip de infrastructură se va realiza şi în zona Archia, precum şi pe străzile Aurel Vlaicu şi Vulcan din oraş. Tot investiţii noi vor fi şi cele 15 baterii de locuri de parcare.

Se vor construi parcări pe Aleea Constructorilor, zona bloc E3, în zona blocului 60 de la Bejan, pe strada George Enescu la blocul P4, precum şi în zona blocurilor de locuinţe O3 şi O4 de pe strada Duiliu Zamfirescu.

Deveanca Mariana Joldiş consideră că alegerea plasării banilor contribuabililor deveni în lucrări de infrastructură se justifică. În acelaşi timp, deşi agreează ideea dezvoltării sistemului de apă şi canalizare, Maria Claudia Leuca apreciază că ar fi nevoie şi de investiţii pentru a mări suprafaţa verde a oraşului şi a mări randamentul  pentru curăţenia Devei.

„Investiţia în lucrări de infrastructură se justifică“.
Mariana Joldiş, contribuabil Deva

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite