Una dintre femeile lovite de fulger a decedat, cu toate că a fost resuscitată mai bine de 40 de minute. Cea de a doua victimă trăieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar una dintre cele două femei care au fost lovite, ieri, de fulger a supravieţuit. Salvatorii au găsit-o pe tânăra în vârstă de 28 de ani în stare de şoc, dar stabilă. Pentru cea de a doua victimă nu s-a mai putut face nimic.

Paramedicii SMURD din Petroşani au ajuns la faţa locului însoţiţi de un medic de la ambulanţă. Cele două femei au fost găsite în apropiere de o stână, pe vârful Boul din Munţii Şureanu. Una dintre ele, în vârstă de 40 de ani, era inconştientă şi nu avea puls. Cealaltă, o tânără de 28 de ani, era în stare de şoc, dar stabilă.

Salvatorii au înaintat cu greu, pe un drum forestier, pentru a ajunge la cele două victime. Ambele prezentau traume provocate de fulger. În ciuda eforturilor de resuscitare, care au durat mai bine de 40 de minute, prima femeie nu a mai putut fi readusă la viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Tânăra care a supravieţuit a primit îngrijiri la faţa locului, după care a fost transportată la spitalul din Petroşani.

Reamintim că un echipaj de prim ajutor de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani a fost solicitat, ieri, prin 112 să intervină pentru salvarea a doua persoane lovite de fulger în apropierea unei stâne din zona Petrila. Incidentul s-a petrecut în Munţii Şureanu, vârful Bou.

Anul trecut, la aceeaşi stână, un fulger a lovit  turma de oi. Peste 150 de animale au murit.
     

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite