A murit electrocutat în timp ce demonta o bobină într-o staţie de înaltă tensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul mortal a avut loc în cursul zilei de astăzi, într-o staţie de înaltă tensiune din municipiul Brad. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara (ITM), tânărul Dacian Popa, de 23 de ani, lucra ca electrician în societate şi a murit în timp ce demonta o bobină metalică.

Victima, în vârstă de 23 de ani, a murit la locul de muncă, în staţia de înaltă tensiune unde lucra ca electrician. Potrivit lui Gabriel Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Dacian Popa s-a electrocutat în timp ce manevra un conductor al unei bobine folosită în telefonia de înaltă frecvenţă.

Angajata unei fabrici de încălțăminte a ars de vie în timp ce manevra o instalație

Decesul a fost constatat de echipajul SMURD chemat la faţa locului. Potrivit ITM Hunedoara, electrocutarea tânărului a fost cauzată, cel mai probabil, de folosirea unui condensator care nu era descărcat suficient.

Al doilea accident de muncă
Dacian Popa lucra de aproximativ cinci ani ca electrician în Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice Banat Nord.

Este al doilea accident grav de muncă petrecut în judeţul Hunedoara, în decurs de câteva zile, după cel care a avut loc la o fabrică de încălţăminte din Hunedoara, unde o angajată a fost arsă de vie în timp ce manevra un utilaj de ştanţare. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite