Un tânăr a fost reţinut după ce a furat un portofel prin metoda „scuturarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de buzunare profită de neatenţia victimelor.
Hoţii de buzunare profită de neatenţia victimelor.

Poliţiştii au reuşit capturarea unui hoţ de buzunare profesionist care acţiona în zona Pieţei Agroalimentare din municipiul Deva. Ultima victimă a acestuia a fost un bărbat în vârstă de 65 de ani, păgubit de portofelul în care avea 400 de lei.

UPDATE: Ora 21.00

Judecătoria Deva a emis mandat de arestare pe numele lui Dorel Michi, în vârstă de 31 de ani, din localitate, specialist în furturi de portofele prin metoda “scuturarea”. Hunedoreanul a fost recunoscut de un pensionar din Deva, pe care l-a prădat de portofelul în care avea 400 de lei. Victima a fost buzunărită în timp ce atenţia i-a fost distrasă cu diverse întrebări.

Deveanul care a comis furtul, în vârstă de 31 de ani, acţiona prin metoda „scuturarea”, susţin poliţiştii  „Acest mod de operare constă în scuturarea vestimentaţiei victimei, timp în care se reuşeşte sustragerea portmoneului.

Potenţiala victimă, de regulă persoană în vârstă, este abordată pe un ton familiar de către autor, care pretinde că are o cunoştinţă comună cu aceasta. De cele mai multe ori, dispariţia portmoneului este constatată tardiv, la câteva ore de la comiterea faptei, timp în care autorul părăseşte zona”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Hoţul a fost prins

Vârstnicul prădat de hoţul profesionist le-a declarat poliţiştilor că a fost acostat în faţa Pieţei Agroalimentare din municipiul Deva. În timp ce îi fusese distrasă atenţia cu diverse întrebări, bărbatul a fost buzunărit fără să îşi dea seama.

Autorul furtului identificat de poliţişti ulterior, fiind recunoscut de victimă, deşi între timp şi-a ras mustaţa. Tânărul a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite