Un om de afaceri austriac l-a adus pe Moş Nicolae, cu mocăniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocăniţa de la Brad circulă de sărbători.
Mocăniţa de la Brad circulă de sărbători.

Peste 200 de turişti au venit la Brad pentru a călători în vagoanele de epocă pe ultimul traseu al liniilor ferate înguste rămas în judeţ. Georg Hocevar, un austriac stabilit în România, a repus în funcţiune vagoanele care au circulat pe ultima linie de cale ferată îngustă existentă în judeţul Hunedoara.

Sâmbătă, peste 200 de turişti, în marea lor majoritate copii, au luat loc în vagoanele mocăniţelor conduse de chiar Moş Nicolae. Au pornit într-o călătorie de vis, din Brad spre Crişcior, cu trenuri de epocă trase de locomotive cu aburi, ale căror şuierături puteau fi auzite de la mare depărtare. 

Captivaţi de locomotivele cu aburi

Timp de câteva zeci de minute, pe cei aproximativ şapte kilometri ai traseului dintre cele două localităţi, micii turişti au trăit senzaţii unice. „Am venit cu băiatul meu din Hunedoara, pentru a-l plimba cu mocăniţa moşului. Rar l-am văzut aşa bucuros. Din păcate, la Hunedoara liniile de cale ferată îngustă care treceau prin locuri la fel de frumoase au ajuns la fier vechi”, spune Dan Aliman, unul dintre vizitatorii veniţi cu familia la Crişcior.
La rândul lui, Georg Hocevar susţine că invitaţia la plimbarea cu mocăniţa lui Moş Nicolae reuşeşte să atragă un număr mare de turişti într-o zonă ocolită de astfel de privilegii. „Sărbătorile sunt singura perioadă când putem aduce turişti în acestă zonă, de aceea vagoanele circulă numai cu aceste ocazii”, a spus omul de afaceri austriac, mulţumit că a reuşit să repună în funţiune un tronson de cale ferată îngustă care altfel ar fi ajuns la fier vechi.

Moş Crăciun va fi mecanic şef de săptămâna viitoare
Cei care nu au reuşit să prindă în aceste zile de sâmbătă şi duminică trenul lui Moş Nicolae, pot trăi senzaţiile vremurilor de demult, în vagoanele recondiţionate ale mocăniţelor, în cele două week-enduri care vor urma şi în Ajunul Crăciunului. De săptămâna viitoare  Moş Crăciun va urca la bordul locomotivelor cu aburi. Preţul unei călătorii este modic, susţin organizatorii: 5 lei un drum dus-întors, între Brad şi Crişcior, iar copiii care vor urca alături de Moş Crăciun vor primi cadouri.

Citeşte mai multe amănunte despre eveniment mâine, în Adevărul de Seară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite