Un nou colaps pe piața imobiliară din județul Hunedoara: investițiile au stagnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul “Prima Casă IV”, nu a reuşit să dezmorţească piaţa imobiliară hunedoreană. Tinerii hunedoreni nu reuşesc să cumuleze punctajul necesar pentru ca banca să acorde creditul. Consultanții economici susțin că piața imobiliară se află în regres.

Noul regres al pieţei imboliliare hunedorene este motivat de agenţii imobiliari printr-un singur cuvânt: teamă. „Semnalele privind posibilitatea revenirii crizei au oprit investiţiile în domeniul imobiliar. În plus, cei care au bani preferă să-şi depună economiile în bănci aşteptând momentul prielnic.

Nici măcar apartamentele scoase la vânzare de bănci nu mai reprezintă o tentaţie. Şi asta din cauză că investiţiile în imobiliare sunt privite cu un grad de risc ridicat”, a spus Florin Negoiţă, analist imobiliar.

Că hunedorenii depun bani în bănci o dovedesc datele Băncii Naţionale a României. Potrivit acesti instituţii, la sfârşitul lunii iunie, valoarea economiilor hunedorenilor în băncile comerciale a depăşit un miliard de lei.

Nici programul “Prima Casă IV”, nu a reuşit să dezmorţească piaţa imobiliară hunedoreană. Motivul: tinerii hunedoreni nu reuşesc să cumuleze punctajul necesar pentru ca banca să acorde creditul. „Din 10 dosare care vin spre agenţie, opt sunt respinse pe parcurs. În majoritatea cazurilor este vorba de salarii prea mici. Pe locul al doilea este vorba de tineri care încă nu sunt căsătoriţi şi care astfel pierd punctaj”, a declarat Negoiţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite