Un jurnalist hunedorean a aflat că pe capul lui s-a pus o recompensă, în direct, la radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Docea, directorul unui cotidian local din Valea Jiului, spune că gruparea care ar fi comandat corecţia în stil mafiot ar fi formată din afacerişti şi un primar, conduşi de un  fost poliţist din zonă.

A primit vestea că pe capul lui s-a pus o sumă de bani, în direct, la un post de radio unde era invitat. „În această emisiune a intervenit telefonic o persoană care a relatat faptul că i s-a propus să mă agreseze, cu scopul de a fi intimidat şi de a înceta să mai public în ziarul pe care îl conduc aspecte negative cu privire la activitatea unor instituţii ale statului. Respectiva persoană a adăugat că a refuzat să mă agreseze, dar m-a sfătuit să am grijă pe unde, cu cine umblu şi ce fac”, a declarat Docea.

Există precedent

După emisiune, ziaristul s-a întâlnit cu cel care ar fi trebuit să-l bată, un interlop poreclit Ciobâlc, care i-a dezvăluit cine stă în spatele „afacerii”. Pentru că a refuzat propunerea, acesta l-a atenţionat pe ziarist că gruparea respectivă ar fi putut „angaja” pe altcineva în locul său. Prin urmare, Docea a făcut plângere către DIICOT Alba Iulia şi Hunedoara, precum şi către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. 

În urmă cu aproximativ opt ani, un alt reprezentant al presei din Valea Jiului s-a aflat într-o situaţie similară. Ziarista Ileana Firţulescu a fost bătută în plină stradă de un interlop „angajat” de un afacerist local deranjat de anchetele publicate de aceasta.

2.000 de lei
este suma cu care urma să fie recompensat agresorul lui Cătălin Docea


„Am serioase temeri că integritatea fizică şi chiar viaţa îmi sunt puse în pericol, ca urmare a ocupaţiei de interes public pe care o desfăşor în calitate de ziarist”, Cătălin Docea, jurnalist.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite