Un jandarm hunedorean va conduce o misiune internaţională în provincia Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Robert Vîţă, adjunct al IJJ Hunedoara, va fi la comanda Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române care va acţiona în cadrul misiunii Eulex, sub egida Uniunii Europene, în provincia Kosovo. Detaşamentul este format din 115 luptători jandarmi.


Detaşamantul va înlocui contingentul aflat acum în Kosovo. Cei 115 luptători aflaţi sub comanda colonelului Robert Vîţă vor ajunge în teatrul de operaţiuni în intervalul următoarelor două săptămâni, jandarmii urmând să petreacă sărbătorile de iarnă în Kosovo. 

Se află la a doua misiune în Kosovo
Pentru colonelul Robert Vîţă aceasta este ce de-a doua participare la o misiune internaţională în provincia Kosovo, după misiunea desfăşurată în anul 2002. "Alături de el, un alt jandarm hunedorean, plutonierul Cristian Crăciun, face parte din acest detaşament şi va îndeplini misiuni în provincia Kosovo. Cei doi jandarmi hunedoreni au fost selecţionaţi pe bază de voluntariat şi au participat la un stagiu de pregătire pentru misiuni internaţionale”, a precizat locotenentul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Judeţului Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite