Un hunedorean a înscenat furtul a două ATV-uri ca să poată încasa asigurarea CASCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Bărbatul de 42 de ani, din Deva, a declarat că cele două vehicule, în valoare de 7.000 de lei, se aflau într-un garaj în momentul în care au fost furate de persoane necunoscute. În cele din urmă, hunedoreanul a recunoscut că şi-a înscenat furtul ca să beneficieze de asigurarea CASCO.

Întreaga înscenare a avut loc ieri, bărbatul spunând poliţiştilor că în cursul nopţii anterioare autori necunoscuţi au tăiat lacătul de la garajul unde avea cele două ATV-uri. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că de fapt nu s-a produs niciun furt, poliţiştii reuşind să dea de urma celor două vehicule: unul fusese vândut în urmă cu un an, contra sumei de 1.500 de euro, iar celălalt a fost găsit într-un garaj care aparţinea chiar hunedoreanului în cauză. ,,În timpul audierii, bărbatul a recunoscut că şi-a înscenat furtul, întrucât nu a mai avut resurse economice pentru a-şi plăti ratele de leasing şi spera să beneficieze de contravaloarea asigurării CASCO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu.

În locul asigurării pentru furt, deveanul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Pentru fapta sa, omul riscă riscă între trei luni şi doi ani de închisoare.

Prezenta situaţie nu este singura din judeţul Hunedoara, alte persoane procedând similar în cazul unor maşini de lux.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite