Un hunedorean a aflat că la banca Raiffaeisen banii dispar ca în Triunghiul Bermudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura operaţiune efectuată în carnetul lui Ilie Mârza este o depunere de 9.900.000 de lei
Singura operaţiune efectuată în carnetul lui Ilie Mârza este o depunere de 9.900.000 de lei

Ilie Mârza încearcă de cinci ani să-şi recupereze banii depuşi la banca Agricolă, în anul 1997, bani despre care reprezentanţii băncii susţin că au fost scoşi. În plus, motivând că arhiva a fost dată la topit, reprezentanţii Raiffaeisen nu-i pot prezenta hunedoreanului dovada că şi-a lichidat contul. Cazul a fost anchetat de poliţişti însă fără niciun rezultat.


Povestea halucinantă a hunedoreanului Ilie Mârza începe în 1997 când se hotărăşte să-şi deschidă un cont la Banca Agricolă. “Aveam economii de 9.900.000 de lei aşa că am ales să deschid un cont cu parolă la Banca Agricolă. Opt ani mai târziu, în 2005, am vrut să-l ajut pe fiul meu să-şi cumpere un apartament. M-am dus la sediul băncii care între timp fusese preluată de austriecii de la Raiffaeisen, şi am cerut lichidarea contului. Aşa a început toată tărăşenia”, povesteşte Mârza.

Uite contul, nu e contul!


Reprezentanţii băncii i-au spus, verbal,  că lucrurile se vor rezolva dar că e nevoie de ceva timp. La câteva zile de la discuţie hunedoreanul începe să facă cereri scrise către bancă. Cea de-a cincea cerere reuşeşte să trezeazcă interesul băncii. Astfel că, după  şapte luni, Ilie Mârza era înştiinţat, prin adresa nr. 1228, că nu mai figurează în evidenţele băncii şi că în contul respectiv s-au mai făcut patru depuneri după care a fost lichidat în data de 17 decembrie 1998. “Imediat m-am prezentat la bancă şi am cerut să mi se arate documentele prin care s-au făcut depunerile respectiv lichidarea contului. Mi s-a spus că totul a fost făcut pe baza unui duplicat al carnetului meu. Culmea în zilele în care banca susţinea că s-au făcut depunerile eu eram plecat în Canada. Iar acest lucru l-am dovedit cu paşaportul”, spune Mârza.
Rămas fără cuvinte, hunedoreanul vrea să vadă cererea în baza căreia sa emis acel duplicat şi mai ales cine a făcut această cerere. Jurista băncii, Marinela Radu i-a răspuns că aceste date sunt secrete!  “Imediat m-am dus şi am depus o plângere la Poliţie. Pur şi simplu nu-mi venea să cred”, spune Mârza.

Arhiva băncii s-a topit!


Comisarul şef  Dan Micu este cel care a anchetat acest caz. După patru cereri adresate băncii în care solicită date referitoare la acest caz primeşte un răspuns după şase luni în februarie 2007. “Răspunsul băncii a fost că nu ne poate furniza actele din cauză că arhiva s-a dat la topit”, declară Dan Micu.
De la Poliţie dosarul ajunge la Parchet şi de aici în instanţă unde hunedoreanul a pierdut. Şi recursul păgubitului a fost respins pe motiv că, între timp, fapta s-a prescris.
O nouă încercare de a lichida contul a fost făcută împreună cu reporterul Adevărul de Seară. Şi de data aceasta reprezentanţii băncii au dat acelaşi răspuns: contul a fost lichidat în 1998. Fără alte precizări.
Ilie Mârza este hotărât să continue procesul cu banca. “Este o chestiune de principiu. Sunt minţit în faţă. Îmi vreau banii înapoi şi cer daune morale de 25.000 de euro pentru toate umilinţele pe care le-am îndurat”, spune hunedoreanul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite