Un condamnat a intrat în închisoare cu cinci cartușe de pistol ascunse în rucsac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hunedorean condamnat la doi ani de închisoare pentru abandon de familie a intrat pe porțile penitenciarului ca un adevărat “Rambo”. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a încercat să introducă muniția în penitenciar, însă a fost depistat la controlul cu raze X.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bârcea Mare, la controlul antiterorist specific, efectuat de agenţii unității cu aparatul cu raze X, au fost descoperite asupra unui proaspăt condamnat la doi ani de închisoare, pentru abandon de familie, mai multe cartușe.

Muniția, respectiv cinci cartușe de câte 7,5 centimetri fiecare, a fost găsită într-un buzunar al rucsacului pe care hunedoreanul de 46 de ani îl acea asupra lui. Ea a fost confiscată de agenți.

“Din declaraţia lui a rezultat că muniţia găsită în rucsac (respectiv cele 5 cartuşe) provenea de la fiul fostei sale concubine, pe care acesta le-a găsit, fără a preciza în ce context a intrat în posesia lor. Din declaraţia acestuia, fiul fostei concubine ar fi dorit să le predea la un centru de colectare a fierului vechi. Ca urmare a acestui fapt, el a luat muniţia şi a introdus-o în ruscac, specificând că a uitat de ea”, a declarat Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

Conform prevederilor legale „introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertatese pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite