Un bătrân de 60 de ani a tăiat ilegal peste 1.250 de arbori din fondul forestier naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanul a colectat aproape 215 metri cubi de lemne, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. A fost însă prins de poliţişti şi s-a ales cu dosar penal.

Infracţiunea a avut loc săptămâna trecută, perioadă în care oamenii legii au efectuat o serie de controale pe drumurile publice şi forestiere. Un alt hunedorean, un tânăr de 29 de ani, din comuna Baru,  a fost depistat în timp ce transporta cu o auto-platformă, pe Valea Streiului, peste 17 metri cubi de material lemnos, specia fag. Arborii în valoare de circa 4.000 de lei nu prezentau documente legale de provenienţă şi însoţire. Prin urmare, şoferul a fost sancţionat cu o amendă de 1.000 lei. Totodată, materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Pui.


Sancţiuni
Săptămâna trecută, poliţiştii au verificat peste 150 de autovehicule care transportau  lemne, descoperindu-se şase tăieri fără drept şi trei infracţiuni de furt de arbori. Au fost aplicate  20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 10.000 lei şi au fost confiscaţi 50 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 7.000 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite