Hunedoara: Ultimul vot pentru monumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ultimul vot pentru monumente
Hunedoara: Ultimul vot pentru monumente

Castelul Corvinilor a fost inclus într-o campanie a televiziunii publice, alături de amfiteatrul de la Ulpia Traiana Sarmisegetusa.

Astăzi, până la miezul nopţii, este ultima zi în care se mai poate vota pentru restaurarea Castelului Corvinilor sau a amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmisegetusa. Cele două monumente au fost selectate, alături de alte 28 din ţară, ca să facă parte dintr-o campanie de restaurare a patrimoniului naţional, aflat în pericol de degradare.

Din totalul de 30 de clădiri, monumente istorice, publicul decide care dintre ele va fi restaurat. În urma emisiunii din 18 octombrie, publicul are de ales, prin sistemul de vot telefonic, între Castelul Corvinilor, amfiteatrul de la Ulpia Traiana Sarmisegetusa sau Vila Elisabeta, din Băile Herculane. Monumentul câştigător al acestei ediţii va ajunge, alături de alte nouă clădiri, în finala care se va desfăşura pe 1 decembrie, când va fi ales singurul monument care va fi restaurat. Tot pe întâi decembrie, se va organiza şi un teledon pentru strângere de fonduri, pentru restaurarea clădirii câştigătoare.

Număr record de voturi

Responsabilul PR al TVR, Mariana Rusen a declarat pentru Adevărul de Seară că a cincea ediţie a emisiunii, care a prezentat documentare cu cele două monumente din judeţul Hunedoara incluse în campanie, are un număr record de voturi. „Nu vă pot spune câte voturi are Castelul Corvinilor sau Ulpia Traiana, dar numai până acum acest episod a adunat peste 3.700 de voturi, în timp ce, la emisiunile anterioare numărul total a fost de aproximativ 2.600 -3.000”, a menţionat Mariana Rusen.

Cum se votează

Numărul pentru reţeaua Romtelecom este 0900-160-440 - cu tariful de 0,95 euro (TVA inclus). Numărul pentru SMS-uri valabil în toate reţelele de telefonie mobilă din ţară este 1388 şi are tariful de 0,95 euro (TVA inclus). Pentru Castelul Corvinilor va trebui ca, după apelarea numărului Romtelecom, să formaţi cifra 1 sau să trimiteţi prin SMS cifra 1 în mesaj. Pentru amfiteatrul de la Ulpia Traiana cifra care trebuie formată este 2. Alte detalii puteţi obţine la http://www2.tvr.ro/restaurare/

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite