Ultima zi de pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, considerat “Sfântul Ardealului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Prislop
Mănăstirea Prislop

Credincioşi din întreaga ţară sunt aşteptaţi, astăzi, la Mănăstrirea Prislop din judeţul Hunedoara. Este ultima zi de pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, considerat “Sfântul  Ardealului”.  Manifestările religioase marchează 21 de ani de la trecerea sa în nefiinţă.

Anul trecut, numărul pelerinilor a depăşit cifra de 20.000 de credincioşi. 

Fostul stareţ al Mănăstirii Prislop s-a născut pe 29 septembrie 1910, în comuna hunedoreană Vaţa de Jos. Arsenie Boca a suferit foarte mult  în perioada 1948 - 1951, din cauza Securităţii. A fost arestat, torturat şi condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal din cauza unor presupuse legături cu legionarii.

În 1959 a fost alungat din lăcaşul de cult, pe care, ulterior, regimul comunist l-a transformat în cămin de bătrâni. Arsenie Boca  a încetat din viaţă pe 28 noiembrie 1989, la mânăstirea Sinaia. A fost înmormântat la Prislop.


Pentru a evita eventuale accidente, peste 160 de jandarmi, poliţişti şi pompieri  asigură, în acest weekend, ordinea publică de la mănăstire. Măsurile vizează, de asemenea, fluidizarea traficului.  Cei care întâmpină probleme sunt rugaţi să sune la 112.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite