UTILE ADS HUNEDOARA: Sfârșitul vacanței de vară golește buzunarele părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii vor cheltui mai mult pentru bunăstarea micilor şcolari.
Părinţii vor cheltui mai mult pentru bunăstarea micilor şcolari.

Prima zi de școală nu înseamnă doar ghiozdan și uniformă. Părinții trebuie să-și deschidă portofelele și pentru caiete, penare cu Hannah Montana și echipamente sportive cu Spiderman.

Uniformă și ghiozdan, acestea sunt primele două lucruri la care părinții se gândesc în primele zile din septembrie. Pentru că începutul școlii este aproape, cumpărăturile sunt mai consistente ca niciodată.

O uniformă pentru fetițe cu vârsta cuprinsă între șase și 10 ani costă 40 de lei. Pentru băieți prețul se dubleaza și include atât sacoul și pantalonii, cât și o vestă. Ghiozdanele pornesc de la 20 de lei, însă dacă portofelul vă permite un articol de firmă, suma poate fi și de 10 ori mai mare. Partea pozitivă la acest ultim aspect este că marile centre comerciale vă oferă posibilitatea de a face cumpărături  în rate.

Pentru un ghiozdan de 200 de lei, rata lunară este de 10 lei. ,,Foarte important în alegerea ghiozdanului nu este prețul, ci cât de potrivit este acesta pentru elev. Nu trebuie să fie foarte mare pentru a fi încărcat cu multe cărți, pentru că va duce la deformarea coloanei vertebrale a copilului”, a declarat Oana Valerian,  medic școlar.

Citeşte reportajul integral în săptămânalul ADS Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite