Hunedoara: UPDATE Turistul rătăcit în Retezat a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanul dat dispărut de familie în Masivul Retezat a fost găsit într-o pădure, teafăr, dar epuizat şi înspăimântat.

Citeşte şi: Turist pierdut pe Masivul Retezat

Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au găsit pe bărbatul care se pierduse în Retezat, în cursul acestei dimineţi, după mai multe ore de căutare, în zona lacului de acumulare Gura Apei. Hunedoreanul a plecat în cursul dimineţii de duminică pe traseul barajul Gura Apei – Crucea Trăsnitului – lacul Zănoaga (altitudine: 2135 metri) şi s-a rătăcit. Jandarmii montani şi salvamontiştii au fost anunţaţi de dispariţie de mama lui. Au pornit în căutarea lui, în cursul nopţii şi apoi dis de dimineaţă, găsindu-i întâi autoturismul, în zona lacului de acumulare.

Supravieţuitor în pădurile Retezatului
„Turistul rătăcit a petrecut noaptea în pădure. Fiind un pasionat al drumeţiilor montane, bărbatul a coborât în cursul dimineţii pe albia unui pârâu, unde a fost găsit de jandarmii montani şi salvamontişti. Era epuizat şi înspăimântat, dar nu prezenta leziuni şi nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus de la barajul Gura Apei la domiciliu de membrii familiei, însoţiţi de jandarmi”, a declarat locotenetul Nicolae Răducu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite