Hunedoara: UPDATE Cazul Muzeul “Aurului”: Procurorii au permis Minvest sa-si recupereze întreg patrimoniul muzeului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: UPDATE Cazul Muzeul “Aurului”: Procurorii au permis  Minvest sa-si recupereze întreg patrimoniul muzeului
Hunedoara: UPDATE Cazul Muzeul “Aurului”: Procurorii au permis Minvest sa-si recupereze întreg patrimoniul muzeului

Compania Minvest a recuperat de la lichidatorul BradMin o parte din patrimoniul Muzeului Aurului cu ajutorul Parchetului şi Poliţiei

CITEŞTE ŞI:


De ieri seara, Compania Nationala a Cuprului, Aurului  si Fierului (CNCAF) Minvest Deva a reintrat în posesia unei parti importante din patrimoniul Muzeului “Aurului”. Acesta se afla tinuta sub lacat în una din cladirile administrate de lichidatorul de la BradMin, IT Management Advisors.


Patrimoniul recuperat cuprinde 1080 de esantioane mineralogice valoroase, precum si 60 de fotografii si tablouri aflate în colectia institutiei muzeale.


Administratia Minvest a sesizat Parchetului de pe lânga Tribunalul Hunedoara la începutul acestei luni ca lichidatorul detine abuziv obiecte din patrimoniul muzeului. “Ieri am primit de la Parchet sa putem suntem în drept sa ne recuperam obiectele de la IT Management Advisors. Am format o delegatie împreuna cu reprezentantii Politiei si Parchetului si aseara ne-am recuperat patrimoniul”, a declarat Daniel Andronache, directorul CNCAF Minvest Deva.
CNCAF Minvest, proprietarul muzeului,  este în proces cu firma lichidatoare IT Management Advisors  pentru anularea unei licitatii de vânzare a muzeului prin care în luna august acesta a fost cumparat de Centrul Ortodox Filocalia. Prima înfatisare la proces este în data de 5 noiembrie a.c

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite