Hunedoara: UPDATE Răniţii din explozia de la Mina Paroşeni se află în stare stabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea victimelor este bună, dar acestea rămân internate cel puţin încă două săptămâni

Şeful Secţiei Chirurgie plastică şi reconstrucţii, medicul Sorin Brătilă, a declarat pentru Adevărul că angajaţii Exploatării Miniere Paroşeni au fost aduşli la spital cu arsuri de gradele II si III.

Electricianul Benone Pădurariu, de 43 de ani, a fost surprins în timpul intervenţiei de deflagraţia provocată de un scurtcircuit electric la transformator, suferind arsuri faciale şi pe braţul stâng, de gradul III. El a fost internat la secţia de Reanimare a Spitalului Petroşani.

Inginerul Iulian Sandu, în vârstă de 39 de ani, conducătorul formaţiei de lucru, a fost şi el surprins de deflagraţie, aflându-se în acel moment în zona de intervenţie. Inginerul a suferit arsuri de gradul II şi III la mâna dreaptă şi în partea stângă a feţei. Este internat la secţia de chirurgie plastică.

Rămân internaţi încă două săptămâni                                                                                                       

Medicul Sorin Brătilă a adăugat că starea victimelor accidentului de muncă este bună. „Arsurile nu le-au pus viaţa în pericol, cel puţin din punct de vedere medical, dar cei doi vor rămâne internaţi cel puţin încă două săptămâni. Este însă prematur să fac estimări referitor la recuperarea lor. Nu ştiu dacă  victimele vor rămâne cu sechele sau cicatrici, asta depinde numai de felul în care vor evolua”, a menţionat Şeful Secţiei Chirurgie plastică. O comisie de specialişti din cadrul Companiei Naţionale a Huilei şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Petroşani a deschis o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Doi angajaţi ai Exploatării Miniere Paroşeni au fost grav răniţi în urma unei explozii, în timp ce lucrau la remedierea unui defect electric, la transformatorul de joasă tensiune din staţia TRAFO nr. 3. Accidentul de muncă s-a produs ieri, în jurul orei 13, iar purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Huilei, Oana Stoicuţa, a anunţat iniţial că victimele au fost internate la Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu arsuri de gradele I, II şi III.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite