Hunedoara: Ceramică şi sticlă decorativă pe bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura afacere din judeţul Hunedoara, în domeniul prelucrării argilei, care va primi bani europeni se află la Deva. Aproximativ 120.000 de euro a reuşit să obţină un om de afaceri hunedorean pentru a-şi dezvolta o afacere în domeniul ceramicii.

Acţionând pe o piaţă puternic concurată de produse chinezeşti, omul de afaceri hunedorean Vladimir Jianu a înţeles că fără dezvoltarea afacerii riscă să piardă poziţia obţinută pe parcursul a 17 ani de muncă în sectorul producţiei şi comercializării de  produse ceramice. În urmă cu doi ani, a început să facă demersurile necesare pentru a obţine o finanţare nerambrursabilă. Scopul acestui proiect este achiziţionarea de utilaj performant.

Ajutat de criza economică
„Drumul a fost deosebit de greu. Documentaţia necesară necesită un timp îndelungat. Eu am obţinut toate aprobările, dar până să primesc banii mai este”, a declarat Jianu. Suma de 120.000 de euro pe care acesta o va primi îl va ajuta să achiziţioneze utilaje performante. Mai mult, criza economică l-a ajutat. „Faptul că firmele care produc aceste utilaje întâmpină probleme pe piaţă m-a ajutat să obţin tehnologia necesară la nişte preţuri foarte bune. Pe de altă parte, criza financiară îmi pune beţe în roate atunci când discut cu bancherii despre cofinanţarea afacerii”, spune Jianu.
La această dată, în fabrica de produse ceramice de la Deva lucrează 15 angajaţi care prelucrează, lunar, aproximativ o tonă de argilă. Anul trecut cifra de afaceri a firmei a fost de aproximativ 120.000 de euro. Prin achiziţia noilor utilaje omul de afaceri hunedorean urmăreşte o creştere a productivităţii muncii, a calităţii produselor şi, implicit, o creştere a profitului. Şi intrarea pe piaţa externă este una dintre priorităţile omului de afaceri hunedorean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite