Turistul rătăcit în Masivul Retezat este căutat cu paramotorul de Tomy Coconea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei zile în care căutările bărbatului în vârstă de 72 de ani, care s-a pierdut în Masivul Retezat la o altitudine de peste 2.000 de metri, nu au dat niciun rezultat, salvatorii montani au apelat la metoda survolării zonei cu ajutorul parapantei motorizate. Toma Coconea este cel care îi va ajuta pe salvamontiști în căutări.

Bărbatul din Brașov care a dispărut la sfârșitul săptămânii trecute în timpul expediției în Masivul Retezat nu a fost găsit nici până în prezent, în ciuda eforturilor susținute pe care le-au depus în căutarea lui salvamontiștii și jandarmii.

Salvatorii montani au apelat la o metodă mai puțin obișnuită de a da de urma turistului rătăcit. Toma Coconea, vicecampionul modial la parapantă, a survolat în această dimineață, cu ajutorul unei paramotor, zona unde se presupunea că ar putea fi găsit brașoveanul.

“Eu sunt salvamontist de câțiva ani, în Parâng. Șeful Salvamont Hunedoara s-a convins ca parmotorul este o modalitate extrem de practică de supraveghere și control”, a  declarat Toma Coconea, citat de Citynews.ro.

Căutările vor continua, au anunțat salvamontiștii. În cursul zilei de sâmbătă, bărbatul în vârstă de 72 de ani, plecat într-o expediție montană în zona lacurilor glaciare din Retezat împreună cu un tovarăș de 80 de ani, s-a rătăcit pe munte. De atunci, nimeni nu a mai aflat nimic de el.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite