Hunedoara: Turişti rătăciţi în Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi turişti, tată şi fiu, s-au rătăcit, ieri, în masivul Retezat.

După un weekend petrecut la munte, Adrian R. şi fiul său de 14 ani trebuiau să coboare, ieri,  în zona Cârnic şi să să întâlnească cu o cunoştinţă. Întrucât nu au apărut la ora stabilită, iar telefonele mobile le aveau închise, rudele au sunat la Serviciul de Salvamont.

Salvamontişti puşi pe drumuri

 ,,Jandarmii montani au început căutările pe traseele din apropierea zonei Pietrele din masivul Retezat, pe unde cei doi turiştii au urcat. Un salvamontist a observat de la distanţă, pe un traseu din zona Buta, două persoane care corespundeau descrierii celor doi turişti. Echipele de căutare au fost dirijate către zonele montane Cheile Buţii şi Câmpuşel, unde puteau ajunge cei doi turişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu.

Teferi şi nevătămaţi

După ore bune de căutări, în cele din urmă cei doi turişti au sosit teferi la cabana Cheile Buţii. Prezenţa acestora a fost anunţată aseară, în jurul orei 18.30, de cabanier la numărul de urgenţă 112.

Adrian R. şi fiul său A. R. au urcat în masivul Retezat vineri, 7 august, pe traseul Nucşoara-Cârnic, cu intenţia de a campa în zona Pietrele.

Citeşte şi:

Copil muşcat de viperă în Retezat

UPDATE Copilul muşcat de viperă se simte bine

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite