Trotuare „kamikaze”: zeci de hunedoreni au ajuns în spital după ce au căzut pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe dintre victimele poleiului s-au ales cu fracturi de şold. În primele zile din an, doi hunedoreni au fost operaţi. Poliţiştii comunitari au dat, până la ora actuală, în jur de 10 amenzi şi mai multe avertismente hunedorenilor care nu-şi curăţă trotuarele, transformate în adevărate pârtii cauza poleiului.

Diana Borcea, o fetiţă de opt ani, a mers, săptămâna trecută, la săniuş cu prietenii. În această dimineaţă încă era internată la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Mi-am rupt piciorul stâng. Am alunecat de pe sanie, iar verişoara mea a căzut peste picior”, a declarat eleva de clasa a doua.

Potrivit şefului de secţie, medicul Ioan Brânda, în această iarnă zeci de hunedoreni au avut de suferit din cauza gheţii, din care peste 25 au avut nevoie de spitalizare. „Pe anul 2011 avem deja două internări. Cele mai frecvente fracturi sunt cele de şold”, a declarat Brânda.

Poliţiştii comunitari au dat, până la ora actuală, în jur de 10 amenzi şi mai multe avertismente hunedorenilor care nu-şi curăţă trotuarele, transformate în adevărate pârtii cauza poleiului.



„Am vrut să aduc lemne de foc şi am căzut chiar în faţa casei” – Romulus Ştefonie, 77 de ani, pensionar

image
image


 „Vârstnicii şi femeile sunt cele mai frecvente victime ale poleiului” -  Ioan Brânda, medic şef ortopedie Spitalul Judeţean


AMENDĂ
Amenda pentru necurăţarea trotuarului este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite