Trei profesoare din Valea Jiului au supravegheat candidaţii la bacalaureat deşi aveau rude care susţineau examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei dăscăliţe au participat la evaluarea naţională în calitate de profesor-asistent, deşi nu erau eligibile. În timp ce una dintre ele avea ginerele în examen, iar alta fratele, cea de a treia s-a înscris ca supraveghetor chiar la şcoala unde predă cu jumătate de normă.


La prima sesiune a bacalaureatului, Estera Ana Filip, profesoară la  Grupul Şcolar Minier Lupeni, a participat în calitate de profesor-asistent la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan. Nu era eligibilă, pentru că ginerele său suţinea şi el examenul.

Maria Alina Hiciu este încadrată la ultima unitate de învăţământ aminită şi a fost supraveghetor la prima. De data aceasta, hunedoreanca avea fratele în examen.

Dorina Zoia predă cu câte o jumătate de normă la fiecare dintre cele două şcoli. S-a înscris ca supraveghetor la Grupul Şcolar Minier Lupeni, deşi are ore aici.

Toate cele trei cadre didactice au dat declaraţii scrise cum că nu ar avea rude până la gradul al IV-lea, inclusiv, printre candidaţi. Drept sancţiune, persoanelor în cauză li s-a interzis participarea la următoarele probe ale examenului de bacalaureat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Raluca Iacobescu.

Cele trei situaţii au fost constatate în urma întocmirii raportului final asupra desfăşurării examenului naţional de bacalaureat la nivelul judeţului Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite