Trei noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre bolnavi sunt din municipiul Hunedoara, iar unul din zona Petroşani. Pentru a face faţă vaccinărilor, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică va primi, astăzi, alte 9.000 de doze de vaccin, pe lângă cele peste 32. 000 deja distribuite în teritoriu.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a celor trei hunedoreni diagnosticaţi cu virusul AH1N1 este bună. Până la ora actuală, 151 de persoane au primit confirmare că au gripă porcină. Din totalul acestora, 145 s-au vindecat, două au decedat, iar ultimele trei cazuri înregistrate se află sub tratament.

Încă  9.000 de doze

Pe măsură ce numărul bolnavilor creşte de la o zi la alta, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Institutului Cantacuzino din Bucureşti încă 9.000 de doze de vaccin. ,,Iniţial, am intenţionat să cerem încă 4.000 de doze, însă în cele din urmă am solicitat 9.000 de fiole  Cantgrip. Acestea vor ajunge în teritoriu în cursul acestei zile, iar mâine vor fi distribuite reţelei medicale din judeţ”, a declarat directorul adjunct al DSP Hunedoara, Cecilia Birău. Excepând cele 9.000 de doze suplimentare, alte 32.100 de fiole Cantgrip au fost repartizate medicilor de familie, şcolilor şi spitalelor. Numărul persoanelor vaccinate este de aproximativ 16.000 de persoane.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite