FOTO: Trei hoţi au fost reţinuţi de poliţiştii care au tras focuri de armă pentru a-i opri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a petrecut în cursul serii trecute în zona gării din Deva. O tânără în vârstă de 26 de ani, un adolescent de 17 ani şi un minor de 12 ani, au fost prinşi în timp ce încercau să dezmembreze cablurile de cupru de lângă terasamentul căilor ferate.

La vederea poliţiştilor, cei trei au lăsat bomfaierul cu care tăiau cablurile de cupru şi au fugit.

CITEŞTE ŞI:

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

VIDEO Clanuri ţigăneşti, trimise în judecată pentru export de prostituate în Uniunea Europeană

„Polițiștii i-au somat verbal să rămână pe loc, pentru a fi legitimaţi, însă aceştia nu au cooperat. Unul dintre agenţii de poliţie a fost nevoit să folosească armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical şi somându-i pe cei trei să se oprească", a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Doi dintre suspecţi au fost prinşi în cursul nopţii trecute, iar cel de-al treilea, în vârstă de 17 ani, a fost reţinut în cursul acestei dimineţi, în zona Grigorescu.

image

"În timpul acţiunii, poliţiştii au fost din nou nevoiţi să tragă un foc de avertisment, întrucât tânărul suspect de furt nu s-a conformat somaţiei şi a încercat să fugă”, a mai precizat Bogdan Niţu.


Aproximativ 40 de metri de cablu din cupru urmau să sustragă cei trei tineri, de sub terasamentul căii ferate. Marfa ar fi fost vândută la centrele de colectare a fierului vechi, susţin poliţiştii.

image


Cei trei hunedoreni sunt suspectaţi de mai multe furturi de cupru comise într-un mod asemănător. Ei sunt cercetaţi în libertate, pentru furt calificat.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite