Un milion de euro au fost alocaţi pentru reabilitarea Policlinicii din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După modernizare, cozile din ambulatoriu vor dispărea
După modernizare, cozile din ambulatoriu vor dispărea

Un milion de euro este suma ce va fi cheltuită pentru modernizarea completă a ambulatoriului devean pe care multă lume îl mai cunoaşte sub titulatura de policlinică. Esenţa transformării rezidă în portofoliul de aparatură medicală care va echipa cabinetele de consultaţie după modernizare.

Potrivit lui Dan Florea, manager al Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva, după modernizare ambulatoriul va dispune de o tehnică medicală peste cea existentă în spital la această oră. „În proiect sunt  nominalizate 27 de aparate medicale ultramoderne ce vor oferi o analiză de mai mare acurateţe  bolnavilor care au nevoie de o electrocardiogramă, colono sau gastroscopie, ecografie abdominală sau stabilirea unui diagnostic de osteoporoză”, spune medicul Dan Florea.

Proiectul de modernizare a ambulatoriului a obţinut finanţare pe un parteneriat între Consiliul judeţean Hunedoara şi Spitalul judeţean de Urgenţă Deva.

Lift pentru netransportabili

Schema de realizare a lucrărilor se întinde pe doi ani de zile şi cuprinde înlocuirea integrală a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare ale clădirii fostei policlinici integrate în spital. Printre noutăţile prevăzute în proiect se numără un lift ce va deservi pacienţii cu probleme de deplasare, un sistem modern de aer condiţionat în toată clădirea şi un dispozitiv informatic de programare pe ore şi zile a consultaţiilor pentru evitarea cozilor de aşteptare.

Lucrările sunt programate să înceapă în luna ianuarie a lui 2010. „Se va începe de sus şi pentru asta am eliberat ultimul etaj al clădirii ambulatoriului. Proiectul a trecut de faza licitaţiilor şi ne aşteptăm ca lucrările să înceapă în prima lună a lui 2010”, spune sursa citată.

"Dotarea medicală din ambulatoriu va fi peste cea din spital".
Dan Florea, manager Spitalul judeţean de Urgenţă Deva

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite