Hunedoara: Tratament antişomaj prin concedii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Tratament antişomaj prin concedii medicale
Hunedoara: Tratament antişomaj prin concedii medicale

Angajatorii locali contestă aproape 150.000 de zile de concediu medical.

Casa Judeţeană de Sănătate  Hunedoara începe verificarea medicilor care au dat certificate medicale contestate.

Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS)  Hunedoara se confruntă în acest an cu o situaţie fără precedent. S-a dublat numărul angajatorilor care acuză de fals concediile medicale acordate  propriilor salariaţi. Potrivit lui Doinel Crişan, directorul medical al instituţiei, în judeţul Hunedoara sunt contestate, la ora actuală, peste 150.000 de zile de concediu medical acordate de la începutul anului. Motivul, conform lui Crişan, ar fi valul de disponibilizări din ultima vreme, de care oamenii încearcă să se apere luându-şi concedii medicale prelungite.

Încep controalele

„Au făcut reclamaţie agenţii guvernamentale, companii naţionale şi SRL-uri. Cea mai acută situaţie pare a fi la Compania Naţională a Huilei din Petroşani unde administraţia contestă aproximativ 90.000 de zile de concediu acordate în ultimele şase luni”, a mai spus Crişan. În perioada imediat următoare, CJAS Hunedoara  va începe o amplă anchetă privitor la legalitatea concediilor medicale acordate. „Vom verifica documentele din punct de vedere tehnic. Acolo unde există suspiciuni vom determina în ce măsură concediul medical a fost acordat pentru o boală reală”, a precizat sursa citată.

Medici sub suspiciune

Potrivit lui Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, în cazul în care se dovedeşte că un medic  a acordat concedii mediale „de complezenţă”, pedeapsa poate ajunge până la retragerea dreptului de liberă practică. Pentru întocmirea greşită a documentelor pedepsesele se rezumă la sancţiuni materiale aplicate de CJAS. 

Sunt contestate certificate medicale semnate atât de medici de familie, cât şi de specialişti.
Doinel Crişan, director CJAS Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite