Transport public fără controlori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenii reclamă că uneori mijloacele de transport în comun nu respectă întervalul orar şi că au culoarele prea înguste.

Începutul de an îi aruncă în şomaj pe controlorii de bilete de pe cele două linii de transport locale din Deva. Managerii celor două firme, Deva Trans şi Tirius Transtur, au hotărât să renunţe la serviciile lor şi îi vor înlocui cu aparate automate. Astfel, prin instalarea aparatelor în staţii, pasagerii nu vor mai cumpăra bilete de la şoferii de autobuz.

,,Am renunţat la controlorii de bilete pentru că erau mână în mână cu şoferii. În acest fel, banii încasaţi de la călători erau cu mult mai puţini decât ar fi trebuit”, a declarat Marian Muntean, directorul firmei Deva Trans. Situaţia este similară şi în cazul celei de-a doua firme care asigură transportul local în Deva. Aici, ultimul controlor de bilete a intrat în şomaj la sfârşitul lunii trecute.

Promisiuni de modernizare

În privinţa serviciilor oferite de cei doi operatori de transport în comun cea mai mare problemă a devenilor rămâne faptul că unele microbuze au un spaţiu foarte mic între scaune. În acest fel, circulaţia pe culoar este foarte dificilă. „Din punctul meu de vedere, astfel de microbuze ar trebui să dispară din peisaj. Când sunt aglomerate nu te poţi mişca pe culoar. Odată mi-am rupt toţi nasturii de la haină până am reuşit să ajung la ieşire”, a spus Matei Costea, din Deva.

În replică, managerul firmei Tirius Trans susţine că se vor face investiţii în modernizarea microbuzelor. „Avem achiziţionate două autobuze de transport persoane urmând ca, în limita posibilităţilor, să continuăm investiţiile”, a declarat Tiberiu Duma, director Tirius Trans.


Vom avea preţuri neschimbate?

Devenii nu au nicio siguranţă că preţul biletelor va rămâne la fel. Managerii firmelor de transport aşteaptă să vadă cum vor evolua preţurile la combustibil pe parcursul anului. Ultima scumpire a preţului la bilete a avut loc anul trecut, când preţul unui bilet a fost majorat de la 1 leu la 1, 5 lei, cât este şi în prezent.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite