Traficanții de țigări netimbrate sunt reclamați pe bandă rulantă Primăriei Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianții de țigări au acaparat zona pieții.
Comercianții de țigări au acaparat zona pieții.

Comercianții de țigări din zona Pieței Dunărea a Hunedoarei au devenit ținta reclamațiilor adresate primăriei. Autorii sesizărilor susțin că zona acaparată de mafia țigărilor netimbrate a devenit nesigură pentru locuitorii municiliului și îndeamnă autoritățile locale să sporească măsurile de diminuare a acestui fenomen.

Afacerile mafiei țigărilor de contrabandă, bine înrădăcinată în zona Pieței Dunărea din Hunedoara, au creat neplăceri locuitorilor municipiului.

Oamenii au trimis mai multe sesizări on-line pe reprezentanților Primăriei Hunedoara, în care acuză lipsa de implicare a Poliției Locale în alungarea comercianților aflați în ilegalitate și, totodată, faptul că aceștia sunt agresivi și se comportă ca și cum teritoriul pieței le-ar aparține.

ZOOM: Alaiul unei înmormântări ţigăneşti, condus de un călăreţ, a blocat centrul Devei

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

“Aşa nu se mai poate, sunt acostaţi zilnic toţi trecătorii de acei oameni dubioşi, care sunt violenţi, ocupă parcarea cu maşinile în care au ţigările de contrabandă, deranjează ordinea publică şi se sustrag de la plata impozitelor prin activitatea pe care o desfăşoară. Vând ţigări fără o formă legală de a desfăşura această activitate”, susține hunedoreanul Alin Morar, în reclamația adresată primăriei.

“Este jignitor pentru toți ceea ce se întâmplă. Domnule primar, aveți pârghiile necesare , faceți ceva. Dacă nu, restructurați Politia locală, pentru că stă fegeaba”, scrie Mihai Constantin, într-o altă sesizare.

Recomandări pentru hunedoreni

Potrivit consilierei primarului Hunedoarei, Monica Rada, hunedorenii care au depus sesizările vor primi răspuns la ele și în funcție de atribuțiile legale și competențele Poliției Locale, vor fi luate măsuri împotriva comercianților aflați în ilegalitate.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara susțin, la rândul lor, că “luptă” cu acest fenomen. “Polițiștii organizează frecvent acțiuni în zonele în care se află aceste persoane. Cei care sunt depistați vânzând ilegal țigări sunt puși sub urmărire penală pentru evaziune și contrabandă”, susține Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al instituției. El adaugă că recomandarea Poliției este ca oamenii să refuze să achiziționeze țigările de contrabandă de la biișnițari, pentru a nu încuraja dezvoltarea acestor rețele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite