Traficanţi de ţigări cu voie de la autorităţi, în piaţa agroalimentară din centrul Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda înfloreşte în zona pieţelor din Deva, spre nemulţumirea localnicilor agasaţi de insistenţa bişniţarilor. Acţiunile poliţiştilor nu i-au speriat pe contrabandişti. Aceştia din urmă şi-au luat măsuri de precauţie pentru a nu rămâne fără marfă.

La orele dimineţei, culoarul de la intrarea principală în piaţa agroalimentară din centrul Devei, una dintre cele mai aglomerate zone din municipiu, este împânzit de bişniţari.

ZOOM: Alaiul unei înmormântări ţigăneşti, condus de un călăreţ, a blocat centrul Devei

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

Cei mai mulţi dintre ei îşi sporesc veniturile din vânzarea ţigărilor netimbrate, în timp ce alţi contrabandişti oferă telefoane furate, parfumuri contrafăcute, portofele goale, haine „de firmă” şi alte mărunţişuri a căror provenienţă naşte serioase dubii. Afacerea ţigărilor aduse ilegal în ţară şi în pieţe este cel mai profitabil mijloc de a face bani ilegal pe timp de criză, mai ales că persoanele care se ocupă de bunul ei mers nu sunt deranjate de autorităţi. Aceasta spre nemulţumirea multora dintre deveni, care au depus reclamaţii atât la Poliţia Locală cât şi la Poliţia municipiului Deva.

Loc rău-famat
„Bişniţarii au transformat această zonă într-o pepinieră a infractorilor. Cel mai mult mă deranjează insistenţa cu care suntem întâmpinaţi de contrabandiştii de ţigări la intrarea în piaţă, iar uneori mă tem pentru siguranţa mea”, a spus nemulţumit, Marcel Bodiu, unul dintre devenii care au trecut astăzi prin zona ocupată de bişniţari.

Nu se sperie de poliţişti
Reprezentanţii Pieţei agroalimentare din municipiul Deva susţin că atâta timp cât contrabandiştii nu intră în incinta stabilimentului, ei nu răspund de ei.  La rândul lor, poliţiştii spun că situaţia traficului de ţigări este ţinută sub control.

Au loc deseori acţiuni de combatere a acestui fenomen în zonele unde este întâlnit, în urma cărora persoanele suspectate de contrabandă se aleg cu dosare penale şi cu marfa confiscată”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
Grupurile de bişniţari nu se lasă, însă, descurajate de declaraţiile şi, mai ales, de acţiunile autorităţilor, în urma cărora de cele mai multe ori au fost confiscate doar cantităţi mici de bunuri de contrabandă.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite