Hunedoara: Tot mai multe mămici îşi împrumută reciproc hăinuţele bebeluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Tot mai multe mămici îşi împrumută reciproc hăinuţele bebeluşilor
Hunedoara: Tot mai multe mămici îşi împrumută reciproc hăinuţele bebeluşilor

În plină criză financiară, în loc să dea sute de lei pe cumpărăturile pentru noul venit în familie, proaspetele mămici apelează la prietene şi cunoştinţe ai căror copii au crescut.

După primele nouă luni de sarcină în care orice mămică abia aşteaptă să-şi ţină copilul în braţe, părinţii nu mai sunt chiar atât de zâmbitori la gândul că  trebuie să înceapă cumpărăturile pentru cel mic. Asta pentru că preţurile hăinuţelor şi articolelor cosmetice, de încălţat şi pentru igienă corporală nu sunt deloc neglijabile. În magazinele din reşedinţa de judeţ, o bluză pentru bebeluşi costă 25-30 de lei, în timp ce pentru un trening trebuie să scoţi din buzunar o sumă dublă. ,,Sunt foarte scumpe toate. Noroc cu prietenele, care îmi dau hăinuţele pe care copiii lor le-au purtat cândva.  O altă metodă prin care reuşesc să nu dau faliment constă în faptul că niciodată nu fac cumpărături la magazinele din zona centrală a oraşului, ci la cele din cartier. Acolo găsesc îmbrăcăminte şi încălţăminte la jumătate de preţ”, a declarat mămica unui băieţel de 11 luni.

Mai puţini clienţi

În timp ce unii comercianţi de profil se plâng că îşi pierd timpul la locul de muncă, întrucât sunt zile în care nu au niciun client, alţii se consideră cazuri fericite. ,,Nu ducem lipsă de clienţi. Multe mămici renunţă la necesităţile personale, numai să asigure celui mic toate cele de trebuinţă. Vânzări avem atât pentru articolele mai ieftine, cât şi pentru cele inscripţionate cu persoanje din desene animate, gen Tweety”, a precizat Maria M., vânzătoarea unui magazin pentru copii. 

Preţuri ridicate

Trusoul de bebeluş pune părinţii la cheltuială. Numai pentru un body trebuie să scoată din buzunar 70 de lei. O căciuliţă costă 15 lei, iar o pereche de botoşei trei lei. Lista poate fi completată de suzeta obligatorie, articolele pentru igienă corporală şi cele de încălţăminte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite