Hunedoara: Topul pedepselor pe care criminalii din judeţ le-au primit în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Topul pedepselor pe care criminalii din judeţ le-au primit în acest an
Hunedoara: Topul pedepselor pe care criminalii din judeţ le-au primit în acest an

Cea mai aprigă condamnare pentru o crimă săvârşită în ultimele luni în judeţul Hunedoara a fost pronunţată astăzi, de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Citeşte şi:

„Închisoare pe viaţă” a primit astăzi, Irco Trişcă, în vârstă de 25 de ani, după ce în luna noiembrie a anului trecut a jefuit şi a ucis o pensionară din Orăştie. Femeia, în vârstă de 79 de ani, a fost prădată în propria locuinţă de bani şi bijuterii. Criminalul a mai fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, la trei ani de închisoare pentru furt şi la plata a 150.000 de lei drept daune morale şi materiale.

image


(Irco Trişcă)

Măcelarul va sta 20 de ani după gratii

Aurel Enea, bărbatul cu cetăţenie dublă româno-americană, arestat pentru uciderea şi tranşarea unei eleve în vârstă de 17 ani din Petroşani, a fost condamnat, pe data de 26 iunie 2009, de magistraţii Tribunalului Hunedoara, la 20 de ani de detenţie. Criminalul a mai fost condamnat şi la un an de închisoare pentru profanarea cadavrului, dar şi la plata unor daune materiale în valoare de 100.000 de lei.

image

                      (Aurel Enea)

"În sarcina lui Aurel Enea s-a reţinut că în perioada 11 -12.decembrie 2007, cu premeditare, în locuinţa sa din Petroşani, a ştrangulat-o pe victimă, provocându-i decesul, iar ulterior a tranşat cadavrul, părţi din acesta fiind găsite în judeţul Alba, pe malul râului Mureş”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanţii Tribunalului Hunedoara.
 
Crimă şi pedeapsă
În 24 septembrie, instanţa Tribunalului Hunedoara l-a condamnat pe Costel Muntean, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Vălişoara, la 15 ani de închisoare pentru omor calificat. Aceasta după ce, în luna mai a acestui an, hunedoreanul şi-a ucis soţia în bătaie, pentru că, susţine el, ar fi prins-o băută. În urma acestei crime, trei copii minori au fost lăsaţi orfani de mamă.

image

                             (Costel Muntean)

Nouă ani pentru „adolescentul criminal”
În 14 aprilie 2009, adolescentul Lucian Hoară, în vârstă de 17 ani, din Hunedoara, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru omor. În iulie 2008, Lucian Hoară şi-a ucis prietena tăindu-i gâtul cu un cuţit de bucătărie. Crima s-a petrecut în locuinţa lui. În camera alăturată se mai afla un băiat, amic de-al celor doi, cel care a găsit victima zăcând, fără suflare, într-o baltă de sânge. Între timp, autorul crimei a plecat de acasă.   

image

  

image

         (Lucian Hoară (stânga) şi Ioan Andrăşesc)
„Pedeapsa divină”
În luna martie a acestui an, după ce instanţa Tribunalului Hunedoara l-a găsit fără discernământ, Ioan Andrăşesc, un bărbat în vârstă de 73 de ani, din Călan, care şi-a ucis soţia cu câteva zeci de lovituri de cuţit a decedat. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2008, iar în urma evaluării psihiatrice efectuată de medicii legişti, magistraţii hunedoreni au decis internarea criminalului la Spitalul de Psihiatrie din Zam. Dar, la câteva zile după internare, bătrânul a decedat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite