Tinerii hunedoreni dornici de afaceri intră în cursa pentru 10.000 de euro oferiți de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru hunedoreni și-au depus, până astăzi, la Registrul Comerțului, documentația necesară pentru a înființa o firmă de tip SRL –Debutant. Acesta este primul pas pentru a intra în cursa celor 10.000 de euro oferiți de Guvern tinerilor până în 35 de ani, care vor să intre în lumea afacerilor.

Adrian Jula are 29 de ani și crede că are mari șanse de a obține acești bani. “Planul de afaceri este făcut. Cei 10.000 de euro, cu care trebuie să contribui și eu, sunt disponibili. Mă lansez pe piața serviciilor. Mai exact voi înființa un atelier de vulcanizare, echilibrare și schimbare roți”, spune Jula. Tânărul întreprinzător lucrează de 12 ani în acest domeniu și intenționează să se axeze, în principal pe un segment de nișă reprezentat de autovehicule de mare tonaj. “Mă gândesc să obțin câteva contracte cu firmele de transport cărora să le asigur acest serviciu”, spune viitorul afacerist.
Directorul Oficiului Registrului Comerțului Hunedoara, Viorica Vălean spune că numărul celor care au cerut informații este de ordinal zecilor însă un număr mic au făcut primul pas. “Afacerile pentru care au optat sunt medicină veterinară, comerț și servicii. După ce-și întocmesc actele firmei urmează să depună planul de afaceri în format electronic pe site-ul Agenției Naționale pentru Implementarea Proiectelor IMM”, explică Vălean.
Managerul Mircea Jurj atrage atenția asupra contextului economic actual care poate fi foarte periculos pentru un novice în ale afacerilor. “Cei 20.000 de euro se pot evapora ușor în mâinile unui începător. Francizele sunt afaceri care pot fi demarate de acești bani. Avantajul este consultanța oferită de francizor”, spune Jurj.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite