Tineri lipsiți de șanse pe piața muncii: bursa locurilor de muncă pentru absolvenți le-a adus dezamăgire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii și-au încercat norocul la Bursa locurilor de Muncă
Tinerii și-au încercat norocul la Bursa locurilor de Muncă

Numărul locurilor de muncă oferite de angajatorii hunedoreni s-a diminuat drastic în ultimele săptămâni. În lipsa investițiilor mari, care să aducă angajatori în județ, migrația forței de muncă spre Occident rămâne una din puținele alternative pentru supraviețuire.

Cea mai recentă bursă a locurilor de muncă, organizată în județul Hunedoara și dedicată în principal absolvenților, a consemnat încadrarea pe post a mai puțin de 40 de hunedoreni, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM).

Cei mai mulți dintre tinerii care s-au prezentat la întâlnirea cu angajatorii nu au avut de unde alege.

Oficial, potrivit reprezentanților AJOFM, le-au fost puse la dispoziție șomerilor peste 350 de locuri de muncă, însă patronii firmelor participante nu s-au arătat prea dornici să facă angajări în această perioadă, dovadă că gradul de ocupare a fost de doar zece la sută. În municipiul Hunedoara, un singur absolvent a fost angajat, deși fuseseră oferite 70 de joburi.

“Mi-am pus mari speranțe în această bursă, dar nu am reușit să găsesc niciun post pe care să fiu acceptat. E drept, nu am niciun fel de experiență, dar aș fi învățat repede. În schimb, ni s-au oferit cursuri prin care să învățăm să ne înființăm propria afacere, ceea ce deocamdată rămâne doar un vis, pentru mine”, spune, resemnat, Ovidiu Griguță, un proaspăt absolvent al unui liceu de informatică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite