Tineri înşelaţi uşor de escroci cu anunţuri mincinoase de angajare în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a reuşit să ţnşele mai multe persoane, după ce a dat un anunţ într-un ziar de mică publicitate, în care pretindea că oferă locuri de muncă în orice domeniu, în Uniunea Europeană. Doritorii luau legătura cu escrocul doar telefonic şi îi virau acestuia bani sub formă de comision în cont.

Doi tineri din Petroşani, cu vârste de 18 şi 20 de ani, au pierdut 1.200 de lei după ce au depus aceşti bani în contul unui escroc, care le promisese locuri de muncă în străinătate.

Cei doi hunedoreni s-au lăsat ademeniţi de un anunţ de angajare fals la mica publicitate şi au decis să vireze banii în contul menţionat, deşi nu văzuseră persoana care se dădea drept angajator.
“Cei doi au sunat la numărul afişat în cadrul anunţului, iar o persoană care li s-a recomandat “Andrei” le-a comunicat că pentru a merge la muncă în străinătate, este necesar să vireze o banii pe numele unei intermediare,  care se va ocupa de documentele şi necesare angajării lor”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu. Nerăbdători să ajungă în străinătate, hunedorenii au virat banii în contul menţionat, însă la scurt timp au avut surpriza că aşa-zisul patron nu le-a mai răspuns la telefon.

A recunoscut escrocheria
“Poliţiştii l-au identificat pe Andrei D., de 21 de ani, din comuna băcăuană Buhuci, care a recunoscut faptul că a dat în ziar anunțul în cauză și după ce a primit de la cele două părți vătămate codurile de tranzacție, le-a comunicat telefonic mamei sale care a scos sumele de bani în cauză. Tânărul a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiunea de înşelăciune”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite