Hunedoara: „Terorista” de la cablaje nu recunoaşte alarma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: „Terorista” de la cablaje nu recunoaşte alarma
Hunedoara: „Terorista” de la cablaje nu recunoaşte alarma

Muncitoarea spune că nu e autoarea falsei alerte cu bombă de ieri după-amiază. Costurile de deplasare ale echipelor de intervenţie, în cazul alarmei cu bombă de la SEW-S Deva, se ridică la câteva mii de lei.

Astăzi, poliţiştii au încheiat primele audieri în cazul alertei false cu privire la plasarea unei bombe în vestiarele fabricii de cablaje SEW-S. Reprezentanţii companiei au susţinut că o angajată din Deva, aflată în concediu medical, i-a anunţat de pe un mobil că în unul din vestiarele fabricii explozibilul urma să explodeze.
„Audiată, femeia, care este principala suspectă de alertare falsă a autorităţilor, nu a recunoscut că ea a sunat la fabrică. A susţinut în faţa poliţiştilor că altcineva a anunţat plasarea unei bombe, prezentându-se la telefon cu numele ei. Până în prezent nu au fost luate măsuri, ancheta fiind în desfăşurare”, a declarat în această dimineaţă subinspectorul Bogdan Niţu, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.
Potrivit reprezentantului Inspectoratului, anchetatorii vor stabili zilele viitoare cine este autorul apelului telefonic. Acesta riscă o amendă de 500 de lei pentru alertarea falsă a autorităţilor. El ar putea plăti pagubele făcute fabricii SEW-S, care a trebuit să îşi oprească producţia pentru trei ore, şi costurile deplasării echipelor de intervenţie, care se rdică la câteva mii de lei.

Angajaţii SEW-S, scoşi în stradă
Ieri, după-amiază, aproximativ 250 de angajaţi ai fabricii de cablaje şi componente auto SEW-S Deva au fost evacuaţi după ce conducerea întreprinderii a fost anunţată prin telefon că într-unul dintre vestiarele întreprinderii se află o bombă, care urmează să explodeze.
La faţa locului au ajuns echipele anti-tero, pirotehniştii, pompierii cu mai multe autospeciale, paramedicii SMURD şi echipajele de pe Ambulalanţă. Jandarmii au asigurat zona şi au interzis accesul în fabrică. În urma verificărilor făcute de autorităţi, apelul s-a dovedit a fi fals.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite