„Ţeparii” cu locuri de muncă în Uniunea Europeană au fost trimişi în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci timişoreni au fost trimişi în judecată la Judecătoria Deva, acuzaţi că au înşelat aproximativ 500 de persoane din judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu. Grupul a obţinut peste 115.000 de lei din consultanţa oferită păgubiţilor pentru locuri de muncă inexistente în Spania şi Germania.

Cranislav Stamoran, unul dintre membrii grupului, va fi judecat în stare de arest, iar acolţii săi au rămas în libertate. Cei cinci timişoreni au fost învinuiţi de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

„Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii februarie 2010, suspecţii au indus în eroare 467 persoane de pe raza judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu, de la care au perceput suma de câte 275 de lei, în schimbul cărora au încheiat fictiv contracte de  consultanţă, prezentându-le împrejurări neconforme cu realitatea privitoare la obţinerea unor contracte de muncă în Spania şi Germania”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
Paguba estimată de anchetatori depăşeşte 100.000 de lei. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite