Hunedoara: Telegondolă spre „Castelul din Carpaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Telegondolă spre „Castelul din Carpaţi”
Hunedoara: Telegondolă spre „Castelul din Carpaţi”

Un proiect turistic extrem de important pentru vizibilitatea Văii Jiului va demara în câteva zile în Pasul Vâlcan.

Prima telegondolă din Valea Jiului va urca spre Castelul din Carpaţi, descris de romancierul Jules Verne.

Primăria Vulcan va semna contractul de realizare a primei telegondole din Valea Jiului, care va urca în zona turistică a municipiului, în Pasul Vâlcan, unde s-ar afla şi ruinele celebrului „Castel din Carpaţi”, descris în romanul lui Jules Verne.

Italienii au câştigat licitaţia

Proiectul de transformare a zonei Pasul Vâlcan într-o veritabilă staţiune turistică, întocmit de edilii din municipiul Vulcan-Valea Jiului, în urmă cu mai bine de patru ani, a fost prins în programul naţional „Schi în România”, iar în acest an a primit şi finanţarea necesară. Primăria a finalizat chiar şi licitaţia pentru începerea lucrărilor, care presupun realizarea unei telegondole ce va străbate un traseu de 4 kilometri, cinci pârtii de schi, cabane, puncte Salvamont şi de informare turistică. Tot în cadrul proiectului care se ridică la valoarea de 28 de milioane de euro, vor mai fi realizate şi telescaune pentru transportul turiştilor, precum şi legătura cu staţiunea Straja din Lupeni.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru construirea telegondolei, Acomin Cluj şi Leitner AG Spa Vipiteno din Italia, vor începe lucrările de la sfârşitul acestei luni, după semnarea contracului cu edilii, iar termenul de execuţie este de aproape doi ani. „Construcţia telegondolei este prevăzută să se realizeze în termenul de un an şi opt luni. Vom începe şi licitaţiile pentru parcelele unde vor fi cabane, restaurante”, declară primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Noua staţiune turistică din Valea Jiului se va dezvolta astfel încât să nu apară haosul urbanistic din celelalte două staţiuni ale Văii Jiului, Straja şi Parâng.

Poveste de iubire la castel

Numele cetăţii Colţ, aflată la marginea Munţilor Retezat, a ajuns în toată lumea, în paginile unei cărţi. Jules Verne a scris despre ea în „Castelul din Carpaţi’”. Nu doar titlul are legătură cu România. Există date potrivit cărora Jules Verne a iubit o româncă din Homorod, de focul căreia s-a stins, şi de dragul căreia a scris această carte.

Investiţie
Un proiect turistic de 28 de milioane de euro este pe cale să înceapă în Valea Jiului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite