Telefoane în papuci şi cartele în scrisorile de dragoste pentru deţinuţii de la Bârcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoanele mobile au fost ascunse în căptuşala papucilor
Telefoanele mobile au fost ascunse în căptuşala papucilor

Zeci de vizitatori ai puşcăriaşilor au încercat, pe parcursul anului trecut, să le ofere acestora obiecte interzise în penitenciar. În timp ce telefoanele mobile au fost ascunse în căptuşala papucilor, cartele telefonice şi-au găsit locul în scrisori de dragoste, iar medicamentele printre feliile de pâine.

Reprezentanţii Penitenciarului Bârcea Mare au de-a face tot timpul cu încercări ale vizitatorilor de a oferi deţinuţilor obiecte interzise. Metodele prin care rudele şi cunoştinţele puşcăriaşilor vor să facă acest lucru sunt cât se poate de inedite.



,,Printre bunurile care se încearcă a fi introduse pe alte căi decât cele legale se numără telefoanele mobile, cartele telefonice, alcoolul şi medicamentele. Acestea sunt disimulate în cutii de conserve, plicuri, obiecte de încălţăminte, alimente, obiecte de igienă şi sticle de băuturi răcoritoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al insituţiei, Gabriel Vesa.



Bunurile au fost descoperite însă de paznici, iar rudele puşcăriaşilor au pierdut dreptul să-i viziteze pe cei aflaţi după gratii. Obiectele interzise au fost depistate în urma controalelor făcute la intrarea în penitenciar, cât şi în cadrul sectorului de vizite. Dreptul de a vizita deţinuţii a fost pierdut pe perioade de două până la şase luni. ,,Anul trecut, 45 de persoane au pierdut dreptul la vizită, iar în anul 2010 s-a înregistrat un caz”, a adăugat Vesa. Vizitatorii au fost anunţaţi în scris de suspendarea dreptului la vizite.

 

Obiectele interzise au fost ascunse cât se poate de ingenios
No title
image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite