VIDEO Teatrul de Artă din municipiul Deva a fost redeschis după două decenii de reabilitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scena teatrului devean a fost din nou animată de artişti. ARHIVĂ
Scena teatrului devean a fost din nou animată de artişti. ARHIVĂ

Peste două milioane de euro au fost investite în modernizarea clădirii de cultură, administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Instituţia a fost inaugurată oficial aseară cu un spectacol al Teatrului Nottara şi cu o expoziţie de caricatură semnată de Ştefan Popa Popa's.

Artiştii au animat din nou scena Teatrului din Deva, la deschiderea oficială a instituţiei de cultură, care în ultimele două decenii a fost în renovare. Spectacolul susţinut de actorii Teatrului Nottara a deschis teatrul.

Investiţie importantă
Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a fost nevoie de o investiţie de două milioane de euro, suportată din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, actualul administrator al clădirii de patrimoniu.

VIDEO Shakespeare "învie" la Castelul Corvinilor

“Teatrul din Deva va fi unul de proiecte. Acest lucru înseamnă că fiecare spectacol va dispune de un buget în funcţie de care se vor încheia şi contractele cu actorii. Personalul care a lucrat în teatrul din Deva este binevenit, în continuare, să evolueze în producţiile ce vor fi puse în scenă. Trebuie să se înţeleagă că nu vom face angajări, ci vom lucra cu colaboratori, în funcţie de rolurile necesare la fiecare producţie în parte", a declarat Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, pentru Agerpres.

Teatrul din Deva a fost înfiinţat în anul 1911. În prezent  clădirea de patrimoniu dispune de o sală de spectacole cu 400 de locuri pe fotolii, sunetul, luminile şi echipamentele de culise fiind asigurate de instalaţii performante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite