Ţeapă de un milion de euro: printre infractori se află şi un interlop hunedorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop hunedorean, se află printre cele nouă persoane arestate preventiv
Cristian Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop hunedorean, se află printre cele nouă persoane arestate preventiv

Mai multe firme au fost înşelate de un grup de infractori români şi arabi. Un cunoscut interlop hunedorean a fost trimis în arest preventiv, astăzi, de magistraţii Tribunalului Alba Iulia.

O acţiune de mare amploare soldată cu zeci de arestări şi percheziţii domiciliare în mai multe judeţe din ţară a fost finalizată de poliţiştii de la Crimă Organizată. O parte dintre percheziţii au vizat mai multe apartamente din judeţul Hunedoara. Scopul acestei acţiuni a fost anihilarea unui grup infracţional care a înşelat mai multe firme de leasing din ţară cu aproximativ un milion de euro.


„Lucrăm la această acţiune de câteva luni de zile. Persoanele reţinute aveau mai multe moduri de înşelare şi prejudiciere, care nu pot fi prezentate acum pentru că nu este finalizată ancheta. Prejudicul este cuprins până acum între 900.000 de euro şi 1.000.000 de euro”, a afirmat Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.


Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională achiziţiona în leasing diferite tipuri de autovehicule, pornind de la autoturisme, camioane şi până la diverse tipuri de utilaje, pe care le demonta şi le vindea în Libia şi Siria. Nucleul principal al grupării era în Sibiu. Printre cei reţinuţi, azi-noapte, pentru audieri se află şi cinci cetăţeni de origine arabă.


Hunedorean trimis în arest


Astăzi, nouă persoane din grupul celor 20 de persoane audiate de magistraţii Tribunalului Alba Iulia au primit mandate de arest preventiv pentru 29 de zile. Printre aceştia se află şi Cristian Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop hunedorean. Niţu a fost arestat în 2003, în urma operaţiunii „Valahia”, când a fost prins în flagrant în timp ce încerca să plaseze 100.000 de euro falşi. Un an mai târziu a fost arestat în celebrul dosar „Spumă şi Bibanu”, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional deosebit de periculos. A fost eliberat în 2008 alături de ceilalţi membri ai grupului. 


Grupul de infractori a reuşit să înşele mai multe firme de leasing din ţară.
Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite