Teama bugetarilor de şomaj a redus încasările agenţiilor de turism din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nesiguranţa zilei de mâine a făcut ca bugetarii, un segment important de clienţi ai agenţiilor de turism hunedorene, să renunţe anul acesta la concedii petrecute departe de casă. Bugetarul hunedorean, până mai ieri un client de bază al agenţiilor de turism, devine o „pasăre tot mai rară” pe lista operatorilor.

„Anul acesta am înregistrat o scădere de aproximativ 25-30 la sută a cererilor pentru vacanţe în România şi străinătate. Criza i-a făcut pe hunedoreni să renunţe la ceea ce, în urmă cu câţiva ani, devenise un obicei.

Mulţi dintre ei sunt bugetari, oameni care se tem că îşi vor pierde serviciul, astfel că renunţă la aceste cheltuieli”, a declarat Zenaida Moşneag, directorul unei agenţii de turism din Deva. Şi Mircea Dorian, administratorul unei firme de turism din judeţ, confirmă regresul cererilor de petrecere a concediilor departe de casă.

„Chiar dacă preţurile pentru excursii au scăzut cu aproximativ 25 la sută, numărul celor interesaţi este în scădere. Iar la modul cum evoluează criza, este greu de crezut că vom avea o redresare”, a spus Dorian. Aproape 60 la sută dintre hunedoreni aleg concedii pe litoralul românesc sau în staţiunile montane autohtone. Printre destinaţiile din afara ţării, Grecia şi Turcia rămân preferatele hunedorenilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite