Hunedoara: Taxele hunedorenilor rămân pe stil vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelurile impozitelor şi tarifelor aplicabile de anul viitor se menţin, în mare parte, la nivelul celor din 2009. Valoarea impozitului plătit de hunedoreni începe de la 54 de lei pentru metru pătrat de suprafaţă construită la clădiri.

Consilierii judeţeni au votat în şedinţă taxele şi impozitele aferente anului fiscal 2010 din competenţa Consiliului judeţean (CJ) Hunedoara. Au fost stabilite taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a  autorizaţiilor în domeniul construcţiilor,  taxele pentru eliberarea avizelor şi acordurilor în domeniul drumurilor judeţene şi tarifele pentru efectuarea de transporturi în condiţiile depăşirii limitelor de greutate sau gabarit pe drumurile judeţene. Potrivit preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, nivelul taxelor şi impozitelor pentru 2010 va rămâne acelaşi ca şi anul trecut.
Astfel,  persoanele fizice care construiesc în 2010 o clădire din lemn, din cărămidă nearsă sau vălătuci, fără niciun fel de utilităţi,  impozitul minim este de 54 de lei per metru pătrat. 

Autorizaţii taxate la metru pătrat
Hunedorenii cu dare de mână care ridică o clădire cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă, full-utilităţi, trebuie să scoată din buzunar, de la anul, un impozit de 806 de lei pentru fiecare metru pătrat de construcţie.
Hunedorenii care vor să obţină anul viitor certificat de urbanism în mediul urban trebuie să plătească o taxă de patru lei per metru pătrat pentru o suprafaţă de teren de până la 150 de metri pătraţi, în timp ce la suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi eliberarea certificatului de urbanism se taxează cu 12 lei, plus 0,01 lei pentru fiecare metru pătrat ce depăşeşte mia de metri pătraţi. Noile taxe vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2010.

Taxe în euro pentru transportatori
Consiliul judeţean a adoptat noile tarife pentru efectuarea de transporturi în condiţiile depăşirii limitelor de greutate sau gabarit pe drumurile judeţene. Cântărirea unui vehicul este taxată cu 100 de euro. Dacă autoutilitara depăşeşte cu şapte tone masa maximă admisă transportatorul trebuie să achite 2,35 de euro pentru fiecare kilometru.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite