VIDEO Verdict în dosarul exploziei de la Mina Petrila: Şefii minei au fost trimiși în închisoare pentru moartea minerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost anunţată astăzi şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova. Au fost modificate doar câteva decizii pe latura civilă, iar anii de închisoare rămân cei  stabiliţi de Judecătoria Târgu-Jiu.

Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Ştefan Dan Ungur, foşti şefi în cadrul Exploatării Miniere Petrila au fost condamnaţi de Judecătoria Târgu-Jiu la închisoare pentru accidentul din 2008, iar ulterior au formulat apel  la Tribunalul Gorj. Veştile de azi nu i-au avantajat în ceea ce priveşte latura penală.

Aurelian Necula a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare.

Gheorghe Roşu, fost inginer-şef cu securitatea şi sănătatea în muncă, dar şi Ştefan Dan Ungur, fost şef al sectorului aeraj şi şef al staţiei de salvare minieră, au fost condamnaţi la câte şase ani şi jumătate de închisoare

Ei au fost găsiți responsabili pentru accidentul în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar alte 15 au fost rănite în urma celor două explozii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite