Hunedoara: Sute de pacienţi reclamă doctori care dau tratamente greşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Sute de pacienţi reclamă doctori care dau tratamente greşite
Hunedoara: Sute de pacienţi reclamă doctori care dau tratamente greşite

După funerariile de ieri, familia lui Liviu Boldura intenţionează să depună plângere la Colegiu.

Liliana Neamţu, sora lui Liviu Boldura, pacientul decedat duminică în spital ca urmare a unui posibil malpraxis, a declarat în această dimineaţă, pentru Adevărul de Seară, că va depune plângere la Colegiul Medicilor Hunedoara în cursul acestei săptămâni împotriva medicului simerian Aref Sajin, care i-a tratat fratele.


O statistică legată de gradul de satisfacţie obţinut de pacienţii hunedoreni în urma unor astfel de plângeri este net favorabilă medicilor reclamaţi. Potrivit conducerii Colegiului Medicilor Hunedoara, în ultimii cinci ani au fost reclamaţi în judeţ aproape 200 de medici pentru malpraxis. Ca rezultat concret, la această oră niciun medic hunedorean  nu are dreptul de practică anulat pentru practici medicale eronate, iar zece doctori au fost sancţionaţi cu avertiment. „Sunt puţine sancţiuni comparativ cu numărul de plângeri depuse pentru că este extrem de greu de demonstrat o practică medicală greşită la câteva zile după aplicarea ei într-un cabinet medical.


În majoritatea cazurilor, plângerile vin din domeniul chirurgiei, dar sunt şi cazuri de ORL, ginecologie. Nu toate reclamaţiile ajung la noi, pentru că uneori cei nemulţumiţi se adresează direct instanţei”, a precizat dr. Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor din Hunedoara. Conform sursei citate, împotriva medicului Aref Sajin, de la Spitalul CFR Simeria, acuzat de familia lui Liviu Boldura de malpraxis, nu există la această oră depusă nicio altă plângere.

Citiţi şi

Caz şocant de malpraxis la Simeria

Ce spune doctorul care l-a operat la Deva pe Liviu Boldura?

Medicul acuzat de malpraxis spune că este nevinovat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite