Sute de incendii de vegetație dau mari bătăi de cap pompierilor. Nici amenzile nu-i liniștesc pe țărani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de hectare de pășune ard din cauza neglijenței țăranilor
Sute de hectare de pășune ard din cauza neglijenței țăranilor

De la începutul anului și până în prezent pompierii hunedoreni au avut 680 de intervenții cauzate de arderea necontrolată a vegetației. Situația pare scăpată de sub control, amenzile aplicate proprietarilor de terenuri nereușind să atenueze fenomenul.

 Situația a devenit "explozivă", în perioada 23-26 martie când peste 130 de incendii de vegetație au necesitat intervenții ale pompierilor. PAgubele sunt enorme ținând cont de faptul că aproximativ 900 de hectare au fost pur și simplu pârjolite. "Cea mai mare suprafaţă, de litieră de pădure, afectată de arderi, în weekendul care a trecut, se află în localitatea Dumbrava de Jos. Pentru lichidarea incendiului, care s-a propagat la 60 de hectare de litieră, au intervenit 13 subofiţeri de la Staţia Brad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.
Ieri, încă doi fermieri hunedoreni, din Cozia şi Aurel Vlaicu, prinşi în flagrant, în timp ce utilizau flacăra deschisă pentru igienizarea terenurilor, au fost amendaí de către pompieri, cu amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare. Până acum, numărul sancţiunilor aplicate au ajuns la 17, valoarea totală a acestora fiind de 19.000 de lei. „În ciuda amenzilor, ce le pot primi, fermierii continuă să utilizeze flacăra deschisă pentru igienizarea terenurilor agricole. Reamintim, că pentru descurajarea fenomenului de folosire a focului deschis, în scopul igienizării terenurilor, pe teritoriul judeţului Hunedoara se organizează patrule mixte formate din pompieri, reprezentanţi ai ocoalelor silvice şi ai primăriilor, care vor aplica sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei fermierilor care utilizează acest procedeu”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite